Cyber security - Περιορίστε την πρόσβαση στον κεντρικό server


Οι διακομιστές (servers) πρέπει να χωριστούν σε διάφορα διαμερίσματα και να διαχωριστούν για κάθε τμήμα της επιχείρησής σας. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε διαφορετικά δικαιώματα πρόσβασης σε κάθε εργαζόμενο ο οποίος έχει χρεωθεί τον δικό του υπολογιστή.


Όταν ένας εργαζόμενος αποχωρεί από την επιχείρηση, ο υπεύθυνος ΙΤ, απενεργοποιεί τους λογαριασμούς τους για να περιορίσουν την πιθανότητα εισερχόμενου χάκερ μέσω ενός ανενεργού λογαριασμού ή ενδεχομένως ενός απογοητευμένου πρώην εργαζόμενου που εκτελεί κακόβουλες δραστηριότητες στο δίκτυο του γραφείου σας.

Ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν να περιορίσουν την πρόσβαση σε ορισμένα αρχεία του διακομιστή, θα πρέπει επίσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο αποκλεισμού μη εγκεκριμένων εξωτερικών φορητών συσκευών (BYOD όπως USB, CD, κλπ) και προσωπικών Laptops, tablets και smartphones.

Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι μπορούν να δουν πληροφορίες στον διακομιστή από τον υπολογιστή γραφείου τους, αλλά αν φέρνουν μια ξένη συσκευή (BYOD όπως USB, CD, κλπ), έχουν πρόσβαση μόνο στο Wi-Fi του επισκέπτη και δεν έχουν καμία πρόσβαση στο διακομιστή, εκτός εάν έχουν εγκριθεί από τον υπεύθυνο γραφείου ή το διαχειριστή IT.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ρόλος του νέου επιχειρηματία ασφαλιστή, πέρα από την ψηφιοποίηση

Βήμα 1ο Τι είναι μια Risk Management Analysis