Β.2 Μέτρα φυσικής ασφάλειας.Τεχνικά μέτρα ασφαλείας. Αντίγραφα ασφαλείας

Α) Τήρηση αντιγράφων ασφαλείας

Ο υπεύθυνος επεξεργασίας πρέπει να αναπτύξει συγκεκριμένη πολιτική για τη λήψη και διαχείριση των αντιγράφων ασφαλείας. Η πολιτική πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τους κανόνες/διαδικασίες που αφορούν τα εξής: την επιλογή των κρίσιμων πόρων (εφαρμογές, λειτουργικά συστήματα, αρχεία, δεδομένα αρχείων χρηστών, κ.λπ.) που χρήζουν δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, τη συχνότητα της δημιουργίας/λήψης των αντιγράφων ασφαλείας (ανά τακτά διαστήματα, σε ημερήσια ή εβδομαδιαία βάση, ανάλογα με το μέγεθος και το είδος των δεδομένων, καθώς και με το πότε αυτά μεταβάλλονται), την κατάλληλη επισήμανση[1] αυτών, την ασφαλή αποθήκευσή τους και την ορθή ανάκτηση των δεδομένων από τα αντίγραφα ασφαλείας (συμπεριλαμβανομένου του περιοδικού ελέγχου ακεραιότητας/αξιοπιστίας των αντιγράφων που λαμβάνονται). Τα παραπάνω πρέπει να εξασφαλίζουν ότι σε περίπτωση εκτάκτων περιστατικών ασφαλείας και απώλειας ή καταστροφής δεδομένων για άλλη αιτία (π.χ. αστοχία υλικού), η διαθεσιμότητα και ακεραιότητα αυτών παραμένει.

Β) Τόπος τήρησης

Κάποιο αντίγραφο ασφαλείας πρέπει να διατηρείται σε διαφορετικό χώρο/φυσική τοποθεσία από τα πρωτογενή δεδομένα, ο οποίος να διαθέτει μέτρα ασφαλείας ανάλογα με τα μέτρα που υιοθετούνται για τα πρωτογενή δεδομένα. Επίσης, να λαμβάνονται μέτρα για την ασφαλή μεταφορά του.





[1] Μπορούν να επισημαίνονται η ημερομηνία λήψης των δεδομένων, το εύρος των λαμβανόμενων δεδομένων, το είδος του αντιγράφου (incremental, full), η περιοδικότητα λήψης του κάθε αντιγράφου (ημερήσιο, εβδομαδιαίο, μηνιαίο, ετήσιο) καθώς και ο αριθμός των συνολικών αντιγράφων, κ.λπ.

_____________________________



 πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ρόλος του νέου επιχειρηματία ασφαλιστή, πέρα από την ψηφιοποίηση

Τι είναι τα Ασφαλιστικά cluster

Οι Αλλαγές στις επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μέχρι το 2030