Σχέδιο επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας (business continuity plan)

Καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα τους ενόψει ενός ολοένα και πιο ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, οι CRO πρέπει να κάνουν μια σταθερή επιχειρηματική υπόθεση για να εξασφαλίσουν οικονομικούς πόρους από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους CFO. 



Η επιδείνωση της λειτουργικής ομαλότητας η οποία πιθανόν να προέρχεται από μια σειρά από εξωτερικές προκλήσεις που περιλαμβάνουν ένα επιθετικό ρυθμιστικό τοπίο, περίπλοκες σχέσεις προμηθευτή / ανάδοχου και η αυξανόμενη ανάγκη διάθεσης πόρων για την άμβλυνση πιθανών δεδομένων και παραβιάσεων στον κυβερνοχώρο, είναι μόνο λίγα από αυτά.

__________________________________

Δείτε το άρθρο:   Αναθεωρήστε την στρατηγική ασφάλισης και διαχείρισης κινδύνου της επιχείρησης σας

_________________________________


Οι επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στη βραχυπρόθεσμη κερδοφορία ενδέχεται να χάσουν τις ευκαιρίες και τα μακροπρόθεσμα οφέλη από ένα πρόγραμμα συνέχισης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Όπως συμβαίνει με όλες τις νέες πρωτοβουλίες, οι ενδιαφερόμενοι φορείς απαιτούν επαρκή χρόνο και πόρους για την αποτελεσματική ενσωμάτωση πρακτικών και διαδικασιών και τη διασφάλιση της συμμόρφωσής τους με την κουλτούρα και την αποστολή του οργανισμού. 

"Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πολλά περιστατικά όπου οι επιχειρήσεις αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα ή ζητήματα φήμης που θα μπορούσαν να εκτραπούν."

_____________________



Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

Insurance Risk Management Analyst, CyRM
Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos


view in Linkedin





 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ρόλος του νέου επιχειρηματία ασφαλιστή, πέρα από την ψηφιοποίηση

Βήμα 1ο Τι είναι μια Risk Management Analysis