BENEFIT Cyber Plan - GDPR roadmap



    Η πορεία συμμόρφωσης με τις διατάξεις του Κανονισμού για τις επιχειρήσεις ξεκίνησε ήδη από το Σεπτέμβριο του 2016, μέσα σε ένα περιβάλλον «φόβου» για το μέγεθος των αλλαγών που θα απαιτούνταν κυρίως γιατί ορισμένοι κλάδοι κατέχουν μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων εξ ορισμού. 

Ο αντίκτυπος μιας επίθεσης στον κυβερνοχώρο, στο εμπορικό σήμα ενός οργανισμού, στη φήμη ή και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του, μπορεί να είναι καταστροφικός. 

Ως εκ τούτου, οι οργανισμοί πρέπει να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα αλλά και να προετοιμαστούν σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR για την αντίδρασή τους σε τυχόν επίθεση. Η πρόληψη αυτή, μπορεί να περιλαμβάνει και την ασφάλιση των εμπορευμάτων, της πνευματικής ιδιοκτησίας αλλά και του επιχειρείν γενικότερα σε όλο το ψηφιακό τοπίο.


Όλα αυτά περικλείονται στην έννοια ασφαλιστική κάλυψη κυβερνοχώρου (Cyber Plan).

Οι παραβιάσεις δεδομένων μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην φήμη, διακοπές λειτουργίας, αλλά πάνω απ’ όλα κοστίζουν ακριβά. Μία επιχείρηση, στηριζόμενη μόνο στην άμυνα μπορεί να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση ασφάλειας, καθώς κανένας οργανισμός δεν είναι απρόσβλητος από τον κίνδυνο. Πολλές λοιπόν είναι πλέον οι επιχειρήσεις που στρέφονται στην κάλυψη του υπολειπόμενου κινδύνου μέσω της ασφάλισης του Cyber Insurance, από επιθέσεις του κυβερνοχώρο ως ένα ακόμη επίπεδο προστασίας τους.

Η ταχεία υιοθέτηση του BENEFIT Cyber Plan στον κυβερνοχώρο, βασίζεται σε δύο βασικούς παράγοντες στους οποίους αποδίδεται και η ραγδαία ανάπτυξή της: Οι νέες ρυθμίσεις που υποχρεώνουν τις εταιρείες να ανταποκρίνονται άμεσα στις παραβιάσεις των πληροφοριών τους, αλλά και η αύξηση των κυβερνοεγκληματιών που χρησιμοποιούν κλεμμένες πληροφορίες για απάτες πληρωμών, κλοπές ταυτοτήτων και άλλα εγκλήματα.

Η εταιρεία σας μέσα από τη διαδικασία εκπόνησης Πλάνου Αντιμετώπισης Περιστατικών, το οποίο είναι απαραίτητο για το BENEFIT Cyber Plan έχει τη δυνατότητα να χαρτογραφήσει την υφιστάμενη κατάστασή της σχετικά με την προστασία δεδομένων, να εντοπίσει ποια κενά υπάρχουν στα συστήματά της και κατ’ επέκταση να προσδιορίσει τα μέτρα που πρέπει να υιοθετήσει προκειμένου να πετύχει το στόχο της συμμόρφωσης.

Μέσω του BENEFIT Cyber Plan, μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα για την επίτευξη της συμμόρφωσης με τον Κανονισμό: 

Δείτε  τον Οδηγό Συμμόρφωσης 

_____________________



Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

Insurance Risk Management Analyst, CyRM
Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos


view in Linkedin



 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ρόλος του νέου επιχειρηματία ασφαλιστή, πέρα από την ψηφιοποίηση

Βήμα 1ο Τι είναι μια Risk Management Analysis