The future is now ...!


Όλοι οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι / διαμεσολαβητές / πράκτορες / μεσίτες / συντονιστές ή όπως αλλιώς θα ονομαστούμε τα επόμενα χρόνια γνωρίζουμε τα μικρά βήματα που γίνονται στην Ελληνική ασφαλιστική βιομηχανία για την προσαρμογή της στην Industry 4.0 (4η Βιομηχανική επανάσταση) της AI και στην καινοτομία που φέρνει.

Ακούμε, διαβάζουμε, βλέπουμε και νοιώθουμε κάτι να αλλάζει γύρω μας, αλλά ο καθένας μας για τους δικούς του λόγους θεωρεί ότι ο χρόνος είναι σύμμαχος μας και υπάρχουν περιθώρια κατανόησης αυτού που έρχεται, εκπαίδευσης για το πως λειτουργεί και τέλος πως μας βοηθά στην ανάπτυξη και στην κερδοφορία.

H Industry 4.0 θα φέρει καλά και κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι η καινοτομία της AI και οι συνέργειες αλλάζουν ριζικά την ασφαλιστική βιομηχανία και τα κακά νέα είναι ότι ταυτόχρονα αλλάζουν ριζικά την λιανική πώληση με γνώμονα την εμπειρία του πελάτη.

"Πρέπει να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί στο μέλλον της προώθησης των ασφαλιστικών προϊόντων".

Η ποικιλία και η πληθώρα των αλλαγών στην ασφάλιση, έχουν δημιουργήσει νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν την εικόνα του κλάδου το 2020. Εάν μάλιστα κάποιος παρακολουθήσει προσεκτικά τις πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρείες και τους μεγάλους μεσίτες του κλάδου με πρωτοποριακές δραστηριότητες μπορεί να διαπιστώσει όλα όσα συμβαίνουν και θα συμβούν, καθώς και τις τάσεις που φέρνουν τις αλλαγές στην Ασφαλιστική βιομηχανία.


_____________________



Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

Insurance Risk Management Analyst, CyRM
Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos


view in Linkedin




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ρόλος του νέου επιχειρηματία ασφαλιστή, πέρα από την ψηφιοποίηση

Βήμα 1ο Τι είναι μια Risk Management Analysis