Τάσεις ασφαλιστικής βιομηχανιας: Δημιουργία Ανοικτών οικοσυστημάτων για εκμετάλευση της πληροφορίας

εικόνα με φράσεις όπως big data , analytics

Καθώς τα Big data καθίστανται πανταχού παρόντα, θα προκύψουν πρωτόκολλα ανοιχτού κώδικα για να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα μπορούν να μοιραστούν και να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις βιομηχανίες.


Για τον λόγο αυτό επιχειρήσεις και οργανισμοί θα δημιουργήσουν οικοσυστήματα με σκοπό την ανταλλαγή δεδομένων σε ένα κοινού ρυθμιστικό πλαίσιο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Οι γνωστικές τεχνολογίες, οι οποίες βασίζονται χαλαρά στην ικανότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου να μάθει μέσω αποσύνθεσης και συμπερασμάτων, θα γίνει η τυπική προσέγγιση για την επεξεργασία των απίστευτα μεγάλων και σύνθετων ροών δεδομένων που θα δημιουργηθούν από «ενεργά» ασφαλιστικά προϊόντα που συνδέονται με τη συμπεριφορά ενός ατόμου και τις δραστηριότητες του.

Για παράδειγμα, φορητά δεδομένα θα μπορούσαν να μεταφερθούν απευθείας στους ασφαλιστικούς φορείς, ενώ τα συνδεδεμένα δεδομένα για το σπίτι και το αυτοκίνητο θα μπορούσαν να διατεθούν μέσω, της Apple, της Google της Amazon και πολλών κατασκευαστών συσκευών καταναλωτών, ενώ θα ανταποκρίνονται σε τροποποιήσεις, κινδύνους ή συμπεριφορές σε πραγματικό χρόνο. 

Επιστροφή στο  κύριο άρθρο 


_____________________



Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

Insurance Risk Management Analyst, CyRM
Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos


view in Linkedin

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ρόλος του νέου επιχειρηματία ασφαλιστή, πέρα από την ψηφιοποίηση

Οι Αλλαγές στις επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μέχρι το 2030