Τάσεις ασφαλιστικής βιομηχανιας: Η διαδικασια αγοράς και προώθησης αλλάζει


χέρια που κρατάνε ένα ipad και αγοράζουν online

Η διαδικασία αγοράς των προϊόντων αυτών, μειώνεται σε λίγα δευτερόλεπτα, με την απευθείας επικοινωνία του πελάτη με τον πάροχο του προϊόντος, καθώς στην πλειονότητα τους έχουν αυτοματοποιημένη διαδικασία η οποία υποστηρίζεται από ένα συνδυασμό μηχανών ΑΙ βαθιάς μάθησης.


Αυτά τα μοντέλα τροφοδοτούνται από εσωτερικά και εξωτερικά δεδομένα που προσφέρονται μέσω διασυνδέσεων, προγραμματισμού, εφαρμογών και εξωτερικών παρόχων δεδομένων και αναλύσεων.

“Μέσα στα επόμενα χρόνια η πώληση με τον παραδοσιακό τρόπο παύει να υφίσταται για τα περισσότερα προσωπικά και μικρής κλίμακας προϊόντα στους κλάδους ασφάλισης ζωής, περιουσίας και ατυχημάτων.”

Οι πληροφορίες που συλλέγονται από τις πάσης φύσεως συσκευές και παρέχονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες, τους αντασφαλιστές, τους κατασκευαστές προϊόντων και τους διανομείς προϊόντων συγκεντρώνονται και δημιουργούν τα Big data. Αυτές οι πηγές πληροφοριών επιτρέπουν στις ασφαλιστικές εταιρείες να λαμβάνουν εκ των προτέρων αποφάσεις σχετικά με την αναδοχή και την τιμολόγηση,


Η τιμή παραμένει κεντρική στη λήψη αποφάσεων για τους καταναλωτές, αλλά οι ασφαλιστικές εταιρείες θα καινοτομούν χρησιμοποιώντας το insurtech, για να μειώσουν τον ανταγωνισμό αποκλειστικά στην τιμή.

Οι εξελιγμένες πλατφόρμες συνδέουν τους πελάτες με τις ασφαλιστικές εταιρείες και προσφέρουν στους πελάτες διαφοροποιημένες εμπειρίες, χαρακτηριστικά και αξία. Η τιμολόγηση είναι διαθέσιμη σε πραγματικό χρόνο με βάση τη χρήση και μια δυναμική, πλούσια σε δεδομένα αξιολόγηση του κινδύνου, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ενέργειές τους επηρεάζουν την κάλυψη, την ασφαλισιμότητα και την τιμολόγηση. 

τάση 2η: Έκρηξη δεδομένων από συνδεδεμένες συσκευές Iot

_____________________



Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

Insurance Risk Management Analyst, CyRM
Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos


view in Linkedin

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ρόλος του νέου επιχειρηματία ασφαλιστή, πέρα από την ψηφιοποίηση

Οι Αλλαγές στις επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μέχρι το 2030