Πώς τα cluster ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σχεδιάζουν την επιτάχυνση των αλλαγών

οργανωμένο γραφείο με μολύβια στην σειρά και χαρτάκια με σημειώσεις

     Η ταχεία εξέλιξη του Ασφαλιστικού κλάδου θα τροφοδοτηθεί από την εκτεταμένη υιοθέτηση και ολοκλήρωση της αυτοματοποίησης, της βαθιάς μάθησης και των big data. Ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς ακριβώς θα μπορούσε να μοιάζει το 2030, η  ασφαλιστική βιομηχανία είναι αρκετά ώριμη για να κάνει τα βήματα προς τα εμπρός για να προετοιμαστεί για αυτή την αλλαγή.

Όλοι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης θέλουν την ανάπτυξη και γνωρίζουν ότι η καινοτομία αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την επίτευξη της. Μαζί με την αναγκαστική  μεγέθυνση των ΜμΕ και την Στρατηγική σκέψη είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του οικοσυστήματος των cluster ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Είναι αντιληπτό ότι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ της καινοτομίας του αύριο και της πραγματικότητας της λειτουργίας της επιχείρησης σήμερα.

Η εργασιακή ομάδα ανάπτυξης του Brokernet έχει στόχο την μετάβαση των επιχειρήσεων εταίρων από το σήμερα στο αύριο. Με εργαλείο ένα εξατομικευμένο Strategic Plan, το οποίο έχει σαν βάση τους Τρεις Ορίζοντες Ανάπτυξης του McKinsey στοχεύει να βοηθήσει τους εταίρους, να γεφυρώσουν αυτό το επιχειρηματικό κενό. Αυτό επιτυγχάνεται με τη δημιουργία σκαλοπατιών ανάμεσα στην επιτυχή λειτουργία του εταίρου σήμερα και τον σχεδιασμό της επιχείρησης του αύριο, με στόχο την δημιουργία αξίας όσο και τη διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό.

Οι προτεραιότητες είναι:

1. Δημιουργήστε και εκτελέστε μια ολοκληρωμένη στρατηγική


2. Διαχειριστείτε τα δεδομένα σας


3. Αποκτήστε έξυπνες τεχνολογίες και τάσεις που σχετίζονται με το AI


4. Αναζήτηση συνεκτικής στρατηγικής ανάλυσης και τεχνολογίας που να καλύπτει όλες τις πτυχές της επιχείρησης.


5. Δημιουργήστε τη σωστή υποδομή ταλέντων και τεχνολογίας


 "Εφόσον οι επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης κατανοήσουν τις Tάσεις που σχετίζονται με την Τεχνητή νοημοσύνη και θα διαμορφώσουν την ασφαλιστική βιομηχανία, θα μπορούν να αρχίσουν να χτίζουν τις δεξιότητες τους, και να επανασχεδιάσουν την στρατηγική τους"

______________________
Δείτε τo άρθρο:   Τα ρομπότ της Pepper (model bots) πωλούν ήδη ασφαλιστικά προιόντα
  
_____________________

 Η Καινοτομία


"Στόχος του Cluster Brokernet είναι να δημιουργήσei ένα νέο πρότυπο παραγωγικό και επιχειρηματικό ΜΟΝΤΈΛΟ για την Ελληνική Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, εναρμονισμένο στις τάσεις του μέλλοντος, στρέφοντας την προσοχή και τις προσπάθειές στην οργανωτική και παραγωγική ανασυγκρότηση των εταίρων του, την ισχυροποίηση τους, τον σχεδιασμό ενός Strategic Plan, την χρήση του digital marketing και της AI για την αλληλεπίδραση και την παροχή εξατομικευμένης εμπειρίας στούς πελάτες τους."


Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις εταίροι του Cluster Brokernet, θα πρέπει να αναπτύξουν μια προοπτική για τις περιοχές στις οποίες επιθυμούν να επενδύσουν, να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό και ν' αποφασίσουν ποια στρατηγική προσέγγιση θα ακολουθήσουν η οποία θα είναι η καταλληλότερη σύμφωνα με τις δεξιότητες τους.

Εδώ λοιπόν έγκειται η καινοτομία αυτού του επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Στόχος του Cluster Brokernet  είναι η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των εταίρων μέσα από τους οποίους θα έλθει και η ανάπτυξη του ίδιου

Το Strategic Plan του cluster σκιαγραφεί έναν οδικό χάρτη για τους εταίρους και τα ενεργά μέλη του οικοσυστήματος, που θα βασίζονται στην συνέργεια, την στρατηγική ανάπτυξη και την τεχνολογία και διευκρινίζει ποια μέρη του οικοσυστήματος θα απαιτήσουν επενδύσεις στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ή στην εστιασμένη διαχείριση αλλαγών. Αυτό θα βοηθήσει την κάθε επιχείρηση εταίρο να καθορίζει σε τακτική βάση πώς θα πρέπει να τροποποιηθεί το σχέδιο για να αντιμετωπίσει τυχόν μεταβολές στην εξέλιξη των τεχνολογιών AI ή σημαντικών αλλαγών και διαταραχών στον ασφαλιστικό κλάδο.

Βασικό στοιχείο της πορείας προς το μέλλον είναι η προσήλωση στους Τρεις ορίζοντες του McKinsey οι οποίοι θα σας κρατήσουν επικεντρωμένους στην ανάπτυξη και την καινοτομία.
______________________
Δείτε τα άρθρα
Η Μεγέθυνση των ΜμΕ, η Οικονομία & η AI θα αλλάξουν τις επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μέχρι το 2030




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ρόλος του νέου επιχειρηματία ασφαλιστή, πέρα από την ψηφιοποίηση

Οι Αλλαγές στις επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μέχρι το 2030