Το μέλλον του insurance risk management


Σήμερα στις μέρες του απρόβλεπτου, του τεχνολογικώς μεταβαλλόμενου μετασχηματισμού, η κοινότητα του insurance risk management υποχρεούται να κάνει θεμελιώδεις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της. Σε κάθε ρόλο στην ασφαλιστική αλυσίδα αξιών, απαιτούνται νέες δεξιότητες και νέα πνευματική δεξιότητα.
Η καινοτομία και η ΑΙ έχουν εισχωρήσει για τα καλά στην ασφαλιστική βιομηχανία αλλά και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς. Οι Insurers, οι risk advisers and οι enterprise risk managers πρέπει να εξετάσουν τις ανεπάρκειες στις διαδικασίες τους και να βρουν καινοτόμες λύσεις - πριν το κάνει κάποιος γι 'αυτούς.

Η ταχύτητα του τεχνολογικού μετασχηματισμού αυξάνεται, οδηγώντας σε νέους και απροσδόκητους κινδύνους και ευκαιρίες. Αναδυόμενες τεχνολογίες όπως η εκτύπωση 3D, η τεχνητή νοημοσύνη, τα ψηφιακά νομίσματα, το (IoE) όπου συσκευές και καταναλωτικά προϊόντα συνδέονται με το Διαδίκτυο και εξοπλίζονται με διευρυμένα ψηφιακά χαρακτηριστικά, η ρομποτική και οι αισθητήρες, θα διαταράξουν τα παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα, ακόμη και τις οικονομίες. Για όσους το έχουν στο μυαλό τους, η μετάβαση θα μπορούσε να είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι το οποίο θα τους ανταμείψει.

Οι enterprise risk managers καλούνται να εκπληρώσουν ένα νέο ρόλο του operational risk leader, που επηρεάζει τη στρατηγική της εταιρείας. Είναι μια μεγάλη αλλαγή, η οποία απαιτεί επικοινωνία με ανώτερα στελέχη στο επίπεδο του διοικητικού συμβουλίου. Το ISO 31000 προσφέρει ένα πιθανό σήμα αναγνώρισης του κινδύνου για τους risk managers, δίνοντάς τους τα αυστηρά επαγγελματικά προσόντα και τον ρόλο που θα πρέπει να παίξουν στο επόμενο επίπεδο.

Η παγκόσμια έκρηξη των smartphone φέρει νέους κινδύνους, αλλά θ’ αλλάξει τον τρόπο εργασίας (το γραφείο στην τσέπη του σακακιού) και την αμεσότητα της επικοινωνίας με το messenger, το viber, το whats app κλπ. Θα είναι η αρχή της κατανόησης των κινδύνων συνδεσιμότητας.

Η λήψη μέτρων για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς digital risk professionals είναι το κλειδί για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τον κλάδο των κινδύνων και της insurance industry. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του λειτουργικού κινδύνου που βασίζεται στην τεχνολογία, θα συμβάλουν στην απελευθέρωση των ευκαιριών και στην πρόβλεψη των μελλοντικών παγίδων.

Υπάρχει μια νέα γενιά commercial insurance buyers , οι οποίοι ζητούν είναι περισσότερο ενημερωμένοι, σχετικά με τον ακριβή τρόπο με τον οποίο διακινδυνεύουν οι επιχειρήσεις τους. Οι παίκτες από όλες τις πλευρές πρέπει να είναι έτοιμοι να είναι διαφανείς και να πάρουν κοκκινωπό με τα γεγονότα.

Με πρωτοφανή την ριζική αλλαγή εμπρός μας, είναι καιρός να μιλήσουμε και ανταλλάξουμε τις γνώσεις μας με τους risk advisers, τους insurance providers, τους senior managers και τους συναδέλφους, νέους και πιο έμπειρους, για να δημιουργήσουμε συνδέσεις που θα επιτρέψουν την πληρέστερη κατανόηση του νέου περιβάλλοντος κινδύνου.

Μια λέξη που επανεμφανίζεται ξανά και ξανά είναι η «παγκοσμιοποίηση». Ενώ μπορεί να υπήρξε μια τάση στις επιχειρήσεις εδώ και πολλά χρόνια, η συνδεσιμότητα που προκάλεσε η κινητή τεχνολογία καθιστά τις παγκόσμιες επιχειρήσεις να αναπτύσσονται πιο άμεσα και πολύ πιο γρήγορα από ποτέ. Εκείνοι που σκέφτονται globally για τον κίνδυνο θα κατανοήσουν καλύτερα και θα προστατευθούν από πιθανή επέλευση του κινδύνου.

Η συζήτηση γίνεται κατά πόσο οι technology security risks καλύπτονται καλύτερα από τις direct ασφαλίσεις ή από τη νέα διατύπωση μέσα στις παραδοσιακές πολιτικές και αστικής ευθύνης. Υπάρχουν επιχειρήματα και στους δύο τρόπους και οι insurance risk providers πρέπει να εξετάζουν όλες τις επιλογές

Oι διαχειριστές κινδύνων πρέπει να μοιράζονται την εμπειρία και τις γνώσεις για να γεμίσει το χάσμα ταλέντων στη διαχείριση κινδύνων που άφησε η χρηματοπιστωτική κρίση και να καταβάλλουν προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση της νεότερης γενιάς για μια ικανοποιητική επιλογή σταδιοδρομίας .

Ελάτε λοιπόν να μοιραστούμε τις εμπειρίες και τις σκέψεις μας, να συζητήσουμε το μέλλον της βιομηχανίας, τρόπους για να αναπτύξουμε τις δεξιότητες μας. Τα μέλη της ομάδας μας, είναι ιδιαίτερα έμπειροι και άριστοι επαγγελματίες σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας από όλο τον κόσμο. Η κοινότητά μας συγκεντρώνει τον πλούτο της επαγγελματικής εμπειρίας για το συλλογικό όφελος όλων των μελών της, καθώς μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας και μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο.

για τον λόγο αυτό θα θέλαμε όταν υποβάλετε αίτηση συμμετοχής, ν' αναφέρετε εν συντομία τη συμμετοχή σας στην ασφαλιστική βιομηχανία και τις δεξιότητες σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ρόλος του νέου επιχειρηματία ασφαλιστή, πέρα από την ψηφιοποίηση

Οι Αλλαγές στις επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μέχρι το 2030