Το ανθρώπινο σφάλμα στην παραβίαση δεδομένων


Αν μια επιχείρηση υποστεί μια παραβίαση δεδομένων, μια επίθεση ransomware ή κατά λάθος στέλνει χρήματα σε έναν ύποπτο τραπεζικό λογαριασμό, το ανθρώπινο λάθος παίζει ρόλο στη συντριπτική πλειοψηφία των παραβιάσεων που βλέπουμε .










Για παράδειγμα, οι μη κακόβουλες παραβιάσεις δεδομένων αναφέρονται αποκλειστικά σε αυτές που προκαλούνται από χαμένους φορητούς υπολογιστές και άλλες συσκευές ή κάνουν πράγματα όπως η ακούσια ανταλλαγή ευαίσθητων δεδομένων.
Επιπλέον, πολλά αιτήματα απάτης μεταφοράς κεφαλαίων οφείλονται σε αδυναμία των υπαλλήλων να παρακολουθήσουν επείγουσες αιτήσεις μεταφοράς χρημάτων με τηλεφωνική κλήση. Ακόμα και οι κακόβουλες παραβιάσεις δεδομένων, οι αιτήσεις ransomware και εκβιασμών συχνά αρχίζουν με τους χάκερ να αποκτούν πρόσβαση στο σύστημα μέσω συνδέσεων ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing links), τους οποίους οι εργαζόμενοι πρόθυμα κάνουν κλικ.

"Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της κατάρτισης των εργαζομένων για τους κινδύνους του κυβερνοχώρου, ιδιαίτερα τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" που μπορούν να οδηγήσουν σε μια σειρά ζητημάτων."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ρόλος του νέου επιχειρηματία ασφαλιστή, πέρα από την ψηφιοποίηση

Οι Αλλαγές στις επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μέχρι το 2030