Ποιός θα είναι ο μεγαλύτερος Cybersecurity κίνδυνος για το 2019?

Ποιός θα είναι ο μεγαλύτερος Cybersecurity κίνδυνος για το 2019? www.benefitfs.gr

Οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο εξελίσσονται διαρκώς και κανονισμοί όπως το GDPR καθιστούν ακόμη πιο σημαντικό για τους οργανισμούς την προστασία της ιδιωτικότητας των πελατών και των χρηστών τους. Αποτυγχάνοντας να εφαρμόσουν επαρκείς διαδικασίες και προγράμματα ασφάλειας, οι εταιρείες κινδυνεύουν όχι μόνο με την απώλεια ευαίσθητων δεδομένων, αλλά και της φήμης τους, καθώς ακολουθούν και κανονιστικές κυρώσεις και πρόστιμα.
Από επιθέσεις ransomware έως και εσωτερικές απειλές, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν απειλές από κάθε πιθανή γωνία, καθιστώντας ολοένα και πιο δύσκολη την προστασία της επιχείρησης τους στον κυβερνοχώρο.

Καθώς κοιτάζουμε την αρχή ενός νέου έτους, είναι πολύ καλή στιγμή να εξετάσουμε το εύρος του κινδύνου για τον κυβερνοχώρο για να προετοιμάσουμε την άμυνά σας για το 2019.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα είναι η έλλειψη ταλέντων που ...

Κατανοεί και εκπαιδεύεται, στην τεχνολογία. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον στο οποίο οι περισσότερες ομάδες επιχειρήσεων, όπως η HR, Compliance, η Legal, πρέπει να είναι τεχνολόγοι ή τουλάχιστον να κατανοούν την τεχνολογία για να περιορίζουν τον κίνδυνο. Αν δεν διαθέτουμε τη δύναμη για να διαφυλάξουμε τα δεδομένα μας με τεχνολογίες, όπως το IoT, το blockchain, η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση και άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες, θα δούμε τον κίνδυνο παραβιάσεων και απώλειας δεδομένων, να αυξάνεται. Η τεχνολογία ξεπερνά τους ισχύοντες κανονισμούς και τα πλαίσια συμμόρφωσης, οπότε πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις μας είναι σε ετοιμότητα και ότι διαθέτουν τις κατάλληλες προδιαγραφές και ανθρώπινο δυναμικό για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή απειλή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ρόλος του νέου επιχειρηματία ασφαλιστή, πέρα από την ψηφιοποίηση

Οι Αλλαγές στις επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μέχρι το 2030