Διατηρήστε τα δεδομένα των πελατών σας ασφαλή


https://benefitrma.blogspot.com/2018/12/diatiriste-ta-dedomena-twn-pelatwn-sas-asfalh.html

Η ασφαλής διατήρηση των δεδομένων των πελατών γίνεται όλο και πιο σημαντική για τους επαγγελματίες.


Οι παραβιάσεις δεδομένων κοστίζουν στις επιχειρήσεις άνω των 2 εκατομμυρίων λιρών ετησίως και οι πιθανότητες είναι ότι η επιχείρησή σας διαθέτει ορισμένα στοιχεία που περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες για τους πελάτες σας. Με αυτό το σκεπτικό, είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες, τα εμπιστευτικών δεδομένων των πελατών σας να φτάσουν σε λάθος χέρια.

1. Πρόσβαση των εργαζομένων

Είναι σημαντικό να τεθούν όρια στην πρόσβαση των εργαζομένων στις πληροφορίες των πελατών. Οι υπολογιστές και οι διακομιστές με προστασία με κωδικό θα το διασφαλίσουν, αλλά θυμηθείτε να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης και τα δικαιώματα πρόσβασης όταν τα μέλη του προσωπικού εγκαταλείπουν την εταιρεία σας - ειδικά αν αποθηκεύετε δεδομένα στο cloud. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τυχόν δυσαρεστημένοι πρώην υπάλληλοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση, να κλέψουν ή να διαγράψουν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών σας. Βεβαιωθείτε ότι οι κωδικοί πρόσβασης είναι αρκετά δύσκολοι ώστε να μην μπορούν να τους μαντέψουν, ενσωματώνοντας σύμβολα και αριθμούς. Εκτός από τις πολιτικές της εταιρείας για τη συλλογή, αποθήκευση και χρήση ευαίσθητων δεδομένων, θα πρέπει επίσης να έχετε εφαρμόσει πολιτικές για την απομάκρυνση των παρωχημένων ή παλαιών πληροφοριών.

2. Λογισμικό ασφαλείας

Δεν μπορείτε ποτέ να έχετε υπερβολική προστασία ασφαλείας. Οι χάκερ συνεχώς αναζητούν εύκολους στόχους και βρίσκουν νέους τρόπους πρόσβασης στις πληροφορίες. Εάν διαθέτετε λογισμικό ασφαλείας πολλαπλών στρωμάτων, θα είναι πολύ πιο δύσκολο και χρονοβόρο για αυτούς να φτάσουν στα ευαίσθητα δεδομένα. Τα τείχη προστασίας και η προστασία από ιούς σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιεί η εταιρία σας θα σας βοηθήσουν. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε πρωτόκολλα κρυπτογράφησης για να δυσκολευτούν να φτάσουν τα δεδομένα των πελατών σας αν καταφέρουν να σπάσουν τα τείχη προστασίας σας - με την κρυπτογράφηση των πληροφοριών, το λογισμικό κρυπτογράφησης είναι σε θέση να κάνει τα ευαίσθητα δεδομένα μη αναγνώσιμα σε κανέναν χωρίς τον κωδικό αποκρυπτογράφησης.

3. Ενημερώσεις

Σύμφωνα με την Kaspersky , περισσότερα από 200.000 νέα κακόβουλα προγράμματα ανιχνεύονται και εμποδίζονται από το λογισμικό τους κάθε μέρα. Αυτό δίνει μια ιδέα της ταχέως μεταβαλλόμενης φύσης του κακόβουλου λογισμικού. Αν και μπορεί να είναι χρονοβόρα, είναι επιτακτική ανάγκη όχι μόνο το λογισμικό ασφαλείας, αλλά και τα λειτουργικά συστήματα, να ενημερώνονται τακτικά για να προστατεύονται από το πιο πρόσφατο κακόβουλο λογισμικό. Αυτό ισχύει για όλες τις συσκευές - επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, tablet και smartphones.

4. Απομακρυσμένο σκούπισμα

Οι επιχειρήσεις κινούνται προς την κατεύθυνση της χρήσης κινητών συσκευών στο πλαίσιο των καθημερινών δραστηριοτήτων τους και αυτό παρουσιάζει μια νέα σειρά κινδύνων. Εάν ένας φορητός υπολογιστής κλαπεί ή εάν αφήσετε ένα τάμπλετ στα μέσα συγκοινωνίας, τα ευαίσθητα δεδομένα του πελάτη σας θα μπορούσαν να πέσουν σε λάθος χέρια. Το λογισμικό απομακρυσμένης διαχείρισης μπορεί να διαγράψει αυτά τα δεδομένα και ενδεχομένως να σταματήσει αυτό το πρόβλημα. Η Apple προσφέρει στους χρήστες μια λειτουργία απομακρυσμένης διαχείρισης ως πρότυπο (με την προϋπόθεση ότι οι συσκευές έχουν εγγραφεί στο iCloud) και η Google προσφέρει μια παρόμοια λύση μέσω της εφαρμογής Πολιτικής συσκευών στο Google Apps.

5. Επιλέξτε έναν αξιόπιστο πάροχο φιλοξενίας

Εάν αποθηκεύετε μεγάλο μέρος των δεδομένων των πελατών σας στο cloud, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια αξιόπιστη και ασφαλής λύση. Η Google και η Apple προσφέρουν κορυφαία ασφάλεια στα cloud τους και μπορείτε να αγοράσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης όταν είναι απαραίτητο. Αν προτιμάτε να διατηρείτε τα δεδομένα σας στους δικούς σας ιδιωτικούς διακομιστές, επιλέξτε έναν πολύ γνωστό πάροχο φιλοξενίας ή, εάν έχετε τον προϋπολογισμό για αυτό, σκεφθείτε να προσλάβετε έναν σύμβουλο πληροφορικής ο οποίος μπορεί να σας προσφέρει κάποιες άλλες επιλογές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ρόλος του νέου επιχειρηματία ασφαλιστή, πέρα από την ψηφιοποίηση

Οι Αλλαγές στις επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μέχρι το 2030