Τι είναι το Διεθνές Πρότυπο Προστασίας Δεδομένων ISDP 10003:2015;




Σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται στους νέους κανoνισμούς που τίθενται σε λειτουργία από την 25η Μαΐου 2018, το πρότυπο ISDP 10003:2015 εφαρμόζεται σε κάθε τύπο οργανισμού/επιχείρησης που επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.






Το σύστημα παρέχει τις αρχές και τις κατευθυντήριες γραμμές για την πλήρη αξιολόγηση της συμμόρφωσης των εσωτερικών διαδικασιών του οργανισμού, όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων, με ιδιαίτερη αναφορά στη σωστή διαχείριση των επικείμενων κινδύνων. Επιπλέον, διευκρινίζει τις απαιτήσεις ασφαλείας και τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται και που απαιτούνται από τους ισχύοντες κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα και την ασφάλεια των επεξεργασμένων δεδομένων.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;
Ο οργανισμός ο οποίος επιτυγχάνει την πιστοποίηση ISDP, σε σχέση με όλες τις εφαρμοστέες οργανωτικές διαδικασίες, παρέχει διαβεβαίωση στα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με την εφαρμογή ενός συστήματος ελέγχου και παρακολούθησης των κανονισμών και των αρχών που αφορούν την προστασία των προσώπων σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και σχετικά με την ελεύθερη διακίνηση των δεδομένων αυτών.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ρόλος του νέου επιχειρηματία ασφαλιστή, πέρα από την ψηφιοποίηση

Οι Αλλαγές στις επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μέχρι το 2030