Βήμα 2ο Διαχείρηση: καταγράψτε πώς χρησιμοποιούνται τα DATA σας



Δημιουργήστε διαφανείς πολιτικές που περιγράφουν με σαφήνεια πώς, πότε και γιατί ο οργανισμός σας συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα.












Το GDPR παρέχει στα υποκείμενα των δεδομένων - τα άτομα στα οποία αφορούν δεδομένα - δικαίωμα ελέγχου με ποιόν τρόπο αποκτήθηκαν και με ποιόν τρόπο χρησιμοποιούνται. Η αποτελεσματική διαχείριση των δεδομένων σας περιλαμβάνει και την ταξινόμηση τους.
Διαχείριση δεδομένων. Για να συμμορφωθείτε στις υποχρεώσεις σας προς τα υποκείμενα των δεδομένων, πρέπει να καταλάβετε ποιον τύπο προσωπικών δεδομένων επεξεργάζεται ο οργανισμός σας, πώς τα επεξεργάζεται  και για ποιους σκοπούς. Το απόθεμα δεδομένων που συζητήθηκε προηγουμένως είναι ένα πρώτο βήμα για την επίτευξη αυτής της κατανόησης. Μόλις ολοκληρωθεί ο απολογισμός, είναι επίσης σημαντικό να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί ένα σχέδιο διαχείρισης δεδομένων. Ένα σχέδιο διακυβέρνησης δεδομένων μπορεί να σας βοηθήσει να ορίσετε πολιτικές, ρόλους και ευθύνες για την πρόσβαση, διαχείριση και χρήση των προσωπικών δεδομένων και μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι οι πρακτικές επεξεργασίας δεδομένων σας συμμορφώνονται με το GDPR.
Η ταξινόμηση δεδομένων αποτελεί σημαντικό μέρος οποιουδήποτε σχεδίου διακυβέρνησης δεδομένων. Η υιοθέτηση ενός συστήματος ταξινόμησης που ισχύει σε ολόκληρο τον οργανισμό σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την ανταπόκριση στα αιτήματα των υποκειμένων δεδομένων, διότι σας επιτρέπει να εντοπίζετε πιο εύκολα και να επεξεργάζεστε αιτήματα προσωπικών δεδομένων.


read more 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ρόλος του νέου επιχειρηματία ασφαλιστή, πέρα από την ψηφιοποίηση

Οι Αλλαγές στις επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μέχρι το 2030