Εργατική πρακτική & Εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα ασφάλειας & αποτροπής ζημιών



Παρά τις όποιες προόδους στον τομέα της πρόληψης, ο κίνδυνος των εργατικών ατυχημάτων δεν μπορεί να μηδενισθεί. Η αμέλεια, το λάθος και η παράλειψη είναι ανθρώπινες αδυναμίες που πάντα υπάρχουν και μπορούν να καταστούν γενεσιουργές αιτίες για την πρόκληση εργατικών ατυχημάτων, με ενίοτε βαριές οικονομικές συνέπειες για:

·         τον εκάστοτε Εργοδότη
·         τον Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης,
·         τον ίδιο τον εργαζόμενο και την οικογένειά του.
Η αμέλεια το λάθος και η παράλειψη συνιστούν την έννοια της Ευθύνης. Στην περίπτωση των εργατικών ατυχημάτων ο Νομοθέτης δεν συγχωρεί και επιβάλλει ανάλογη τιμωρία στον καταρχήν φερόμενο ως υπαίτιο Εργοδότη, με το κλασικό αιτιολογικό της «μη τήρησης των προσηκόντων μέτρων ασφαλείας για την πρόληψη του ατυχήματος». Είναι προφανές πως σε παρόμοιες καταστάσεις η όλη διαδικασία και το όποιο οικονομικό κόστος του εργατικού ατυχήματος, βαρύνει κατά βάση τον Εργοδότη ο οποίος έχει εκ του νόμου αντικειμενική αστική ευθύνη για το ατύχημα.
Μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων μπορούν να δείξουν στο προσωπικό σας τις μεθόδους εκείνες που μεγιστοποιούν κάθε προσπάθεια διατήρησης της ασφάλειας των εγκαταστάσεων σας στα υψηλοτέρα δυνατά επίπεδα. Η BENEFIT financial Services μπορεί να παρουσιάσει στα στελέχη της επιχείρησης σας τις πλέον καινοτόμες και αποτελεσματικές προσεγγίσεις σε μεγάλη σειρά θεμάτων ασφάλειας και αποτροπής ζημιών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ρόλος του νέου επιχειρηματία ασφαλιστή, πέρα από την ψηφιοποίηση

Οι Αλλαγές στις επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μέχρι το 2030