BENEFIT Cyber security Plan & Cyber insurance for Small Business


1. Cyber Security Plan … σημαίνει ετοιμότητα απέναντι στα απρόβλεπτα


Για κάθε πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας, η αβεβαιότητα είναι δυνατό να επιφέρει μελλοντικά κινδύνους αλλά και ευκαιρίες. Η επέλευση ενός εξαιρετικά σοβαρού ζημιογόνου γεγονότος ενδέχεται να απαιτήσει ενέργειες και χρήματα, για τα οποία οι συνήθεις πρακτικές δεν επαρκούν. Ωφελημένοι θα είναι εκείνοι που έχουν λάβει τα μέτρα τους, έτσι ώστε όταν παρουσιαστεί μια σοβαρή φυσική καταστροφή, ένας σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου, ή γενικότερα μια μεγάλη ζημιά η οποία πλήττει την εμπορική της εικόνα, να είναι προετοιμασμένοι


2. Το Cyber Security Plan … είναι ένα απαραίτητο εργαλείο επιχειρησιακής συνέχειας

"Το BENEFIT Cyber Security Plan δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει μια επιχείρηση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ένα σοβαρό ζημιογόνο γεγονός, αποτρέποντας την κλιμάκωση και τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις του."

Έρευνες ετών έδειξαν πως μετά την επέλευση ενός ζημιογόνου γεγονότος, πολλές επιχειρήσεις ήταν ανέτοιμες να διαχειρισθούν την όλη κατάσταση τόσο σε πρακτικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο. Όπου απουσίαζε έστω και ένας στοιχειώδης προληπτικός σχεδιασμός, οι συνέπειες κλιμακώθηκαν γρήγορα επηρεάζοντας αρνητικά την πορεία των οικονομικών μεγεθών. Το BENEFIT Cyber Security Plan περιλαμβάνει οδηγίες αντιμετώπισης Κρίσεων, που απειλούν την φήμη και την οικονομική βιωσιμότητα μιας επιχείρησης.

Στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον, η παρουσία ενός Σχεδίου Cyber Security Plan αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια εξασφάλισης επιχειρησιακής συνέχειας.

3. Cyber Security Plan … και η χρησιμότητα ενός τέτοιου σχεδίου


Τα οφέλη ενός σχεδίου διαχείρισης κρίσεων γίνονται ορατά από τη φάση της μελέτης και της εκπόνησης του. Στην BENEFIT χρησιμοποιούμε καινοτόμες τεχνικές, έχοντας ως γνώμονα τη μεγιστοποίηση του οφέλους κάθε επιχείρησης. Εκπονώντας ένα Cyber Security Plan επωφελείστε ως εξής:

· Γνωρίζετε έγκαιρα ποιοι κίνδυνοι μπορεί να απειλήσουν σοβαρά την επιχείρηση σας.

· Εντοπίζετε αφανείς κινδύνους οι οποίοι ενδέχεται να επιβαρύνουν σοβαρά τα οικονομικά σας μεγέθη.

· Λαμβάνετε μέτρα πρόληψης έναντι αυτών των κινδύνων ώστε να αποτρέψετε την έλευσή τους.

· Λαμβάνετε μέτρα πρόσθετης ασφάλειας ώστε ακόμα κι αν επέλθουν να μη βρουν ανέτοιμη την Επιχείρηση σας.

· Αποφεύγετε άσκοπα μέτρα και ενέργειες που επιβαρύνουν το λειτουργικό σας κόστος.

· Θωρακίζετε τη φήμη της επιχείρησης σας και το μερίδιο αγοράς της.

· Τελειοποιείτε διαδικασίες Cyber security χωρίς πρόσθετο κόστος.


4. Το Cyber Security Plan εργαλείο διαχείρισης του υπολοιπόμενου κινδύνου

To Cyber Security Plan αποτελεί ένα κρίσιμο κομμάτι της στρατηγικής και ένα αποτελεσµατικό εργαλείο διαχείρισης του υπολοιπόµενου κινδύνου (residual risk), ο οποίος δεν μπορεί να μειωθεί με την χρήση διαδικασιών και πολιτικών όπως ορίζει ο Γενικός Κανονισµός Προστασίας δεδοµένων και των υπηρεσιών διαχείρισης περιστατικών παραβίασης ασφάλειας που παρέχει.

Με την εφαρμογή των κανόνων και την προσθήκη του Cyber Insurance το Πλάνο Αντιµετώπισης Περιστατικών το Πλάνο που απαιτείται να έχει κάθε εταιρία, μπορεί να καταστεί λειτουργικό



ασφάλεια Απαγωγής και Καταβολής. Λύτρων- Kidnap and Ransom Insurance ( K&R)

διευθυντών και στελεχών (Directors and Officers Liability) και την κάλυψη Λαθών και. Παραλείψεων (Errors and Omissions)


5. Μεταφορά του κινδύνου στο Cyber insurance

Λαμβάνοντας υπόψη ότι 100% ασφάλεια δεν υπάρχει, οι εταιρίες θα πρέπει να εξετάσουν την δυνατότητα μεταφοράς του κινδύνου που απομένει και δεν μπορούν να μειώσουν περαιτέρω σε ασφαλιστικά προϊόντα cyber insurance.

Ενώ η ασφάλιση δεν μπορεί να εμποδίσει ένα περιστατικό παραβίασης ασφάλειας, μπορεί εκτός από την κάλυψη των οικονομικών επιπτώσεων, να βοηθήσει στην καλύτερη υλοποίηση του πλάνου αντιμετώπισης περιστατικών (Incident Response Plan) παραβίασης συστημάτων και απώλειας προσωπικών δεδομένων παρέχοντας εξειδικευμένες ομάδες ειδικών με εμπειρία στην διαχείριση και τις απαραίτητες υποδομές όταν εμφανίζεται συμβάν μειώνοντας τις επιπτώσεις της παραβίασης στους πελάτες και τη φήμη της εταιρείας

6. Τι είναι το Cyber insurance

To Cyber είναι μια πλήρης ασφαλιστική λύση διαχείρισης του υπολοιπόμενου κινδύνου που παρέχεται με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε από κυβερνοεπιθέσεις είναι η αποτροπή τους. Ωστόσο, μερικές φορές αυτό δεν είναι εφικτό. Σε περίπτωση που παραβιαστούν τα συστήματά σας το Cyber πρόκειται να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε και να ελέγξετε τις συνέπειες και να συνεχίσετε απρόσκοπτα τη λειτουργία σας.

Το Cyber έχοντας πρόσβαση σε ανεξάρτητους ειδικούς, συνδυάζει την ασφαλιστική προστασία με τα εργαλεία διαχείρισης κινδύνου.

Βοηθάει τις επιχειρήσεις να προστατευτούν ενάντια στις παραβιάσεις ευαίσθητων δεδομένων, τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, την απόσπαση πληροφοριών, τους ηλεκτρονικούς ιούς, τη δολιοφθορά και τα σφάλματα των εργαζόμενων, την υποκλοπή πληροφοριών και την κλοπή ταυτότητας.

7. Τι προσφέρει ένα Cyber Insurance;

´ Με το Cyber insurance σας βοηθάμε να ανταποκριθείτε άμεσα σε ένα περιστατικό.

´ Επειδή κάθε κίνδυνος είναι διαφορετικός σας προσφέρουμε και διαφορετικούς τρόπους για τη σωστή κάλυψη της επιχείρησής σας:


8. Διαχείριση περιστατικού


´ Με τη χρήση τηλεφωνικού κέντρου 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα παρέχεται η δυνατότητα αναφοράς παραβιάσεων προσωπικών δεδομένων και προβλημάτων σχετικών με την ασφάλεια και τη λειτουργία του συστήματος.

´ Το Cyber αναλαμβάνει το κόστος των νομικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών πληροφορικής καθώς και των συμβουλευτικών υπηρεσιών για θέματα κρίσεων, διαχείρισης και μετριασμού ενός περιστατικού κυβερνοεπίθεσης.

´ Σε περίπτωση που το περιστατικό προκαλέσει καταστροφή των δεδομένων ή του λογισμικού το Cyber καλύπτει το κόστος ανακατασκευής τους. Καλύπτεται, επίσης, η κοινοποίηση και η παρακολούθηση της χρήσης των στοιχείων των ατόμων που έπεσαν θύματα παραβίασης.

9. Κάλυψη ασφάλειας και ιδιωτικού απόρρητου


´ Το Cyber καλύπτει τις απαιτήσεις τρίτων σε περίπτωση βλάβης της ασφάλειας του δικτύου, αποτυχίας της διατήρησης του δικτύου, αποτυχίας της προστασίας των δεδομένων και

´ αποκάλυψης της παραβίασης. Καλύπτει, επίσης, τις ενέργειες των ρυθμιστικών αρχών σε βάρος των εταιριών για την κακή χρήση και την κακή επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων.


10. Διακοπή λειτουργίας του δικτύου


´ Προβλήματα στην ασφάλεια του δικτύου μπορεί να προκαλέσουν ουσιώδη διακοπή στη λειτουργία των επιχειρηματικών σας δραστηριοτήτων. Μέσα από το Cyber καταβάλλονται τα έξοδα που θα πραγματοποιηθούν για την αποκατάσταση της λειτουργίας του δικτύου , αλλά και η εκτιμώμενη απώλεια των καθαρών κερδών που θα έχει η επιχείρησή σας για το διάστημα που θα μείνει εκτός λειτουργίας.

11. Μια πλήρης λύση

ανταπόκριση σε ένα περιστατικό ενδέχεται τυπικά να χρειάζεται:
Πρόσβαση σε παροχείς υπηρεσιών παγκόσμιου χαρακτήρα 24 ώρες την ημέρα / 7 ημέρες την εβδομάδα
Σύμβουλο παραβιάσεων για να διαχειριστεί ένα σύνθετο κανονιστικό περιβάλλον
Ειδική καθοδήγηση για την κοινοποίηση
Ειδικούς σε θέματα πληροφορικής για έναρξη της έρευνας, επίλυση του προβλήματος και αποκατάσταση της λειτουργίας της επιχείρησης
Διαχείριση κρίσης για μετριασμό της δυσφήμισης
Προστασία ταυτότητας και παρακολούθηση χρήσης των στοιχείων ατόμων των οποίων τα δεδομένα επηρεάστηκαν
Υπεύθυνους για τον υπολογισμό της απώλειας καθαρών κερδών από μια ενδεχόμενη διακοπή δικτύου



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ρόλος του νέου επιχειρηματία ασφαλιστή, πέρα από την ψηφιοποίηση

Βήμα 1ο Τι είναι μια Risk Management Analysis